Аттракцион рядом Скопье

Найдено 23
В городе Скопье в категории Достопримечательности найдено более 172 мест. В том числе
  • 68 Viewpoint
  • 48 Church
  • 23 Attraction
  • 17 Monument
  • 16 Museum

Милениумски крст / Millenium Cross

4,2
Врв Крстовар (Водно), 1000 Скопье, Северная Македония, GPS: 41.965096,21.394165

Изграден е во 2002 година во чест на две илјади години христијанство во Македонија и доаѓањето на новиот милениум. Со 66 м височина, тој е една од највисоките градби во Македонија и највисок крст во светот.

Больше из категории Аттракцион в других городах

Интересные места в городе Скопье

Search this area
Maps are
always at hand
Download apps and start expanding your horizons
Open Maps.me app
Use web version